Gjøvik trio er forankret i Gjøvik kunst og kulturskole.
Trioen består av profesjonelle musikere som i tillegg til å være utøvende musikere,
underviser ved GKKS og har ansvar for talentutviklingen ved kulturskolen.


Gjøvik trio deltar på ulike kulturarrangement på Gjøvik,
spiller i GSO - samt arrangerer egne opptredener og konserter. Les mer her.


 

Marieke Bettman, Fiolin

Begynte i en alder av fire med fiolintimer hos Coosje Wijzeneek . Som medlem av Fancy Fiddlers spilte hun konserter i flere land, bl. a i Kina. Hun studerte ved Rotterdam Conservatorium hos Benzion Shamir og ved Hochschule der Künste Berlin med Ilan Gronich hvor hun ble uteksaminert med høyeste karakter.
Marieke har vært medlem av Camerata Amsterdam og har gitt kammermusikkkonserter i Nederland, Norge , Ungarn , Pakistan og Kina.
Hun har spilt i det Nederlanske Kammerorkester, Nederlansk Filharmoniske Orkester, Radio Symfoniorkest Nederland, Nederlands Filharmonisch Orkest Nederland og Radio Kamerfilharmonie Nederland.

Mira Hsin-Bei Sagmo, Piano

Mira Hsin-Bei Sagmo ble født i Taiwan. Hun har sin utdannelse fra USA, bodde og jobbet der i 28 år. Hun fikk sin doktorgrad i utøvende musikk fra New England Conservatory of Music i Boston. Som utøver, har hun vunnet de gjeveste prisene på Robert Casadesus og Leschetizky Internasjonale Piano konkurranser. Hun gjorde sitt New York solodebut på Carnegies Weill Recital Hall i 1993. Siden da har hun gitt solo eller kammerkonserter for det meste i Norge, Sverige, USA, Canada, Argentina, og Asia. Hun arbeider også som senior lecturer på "Ingesund Musikhögskolan", ved Karlstads University in Sverige. Hun har undervist ved universitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT) og New England Conservatory of Music i Boston, USA, og Tainan National University of the Arts i Taiwan. Hun flyttet til Norge i 2015, og ønsker å bidra til det kulturelle liv her gjennom sin lidenskap for undervisning og for å spille piano.

Ida Malene Christensen, cello

 

Ida begynte å spille cello da hun var ni år og var aktiv i Vestfolds musikkliv helt til hun startet studier i utøvende musikk ved Institutt for Musikk i Trondheim.

Videre studerte Ida ved Musikhøgsolen i Malmø og tok cellotimer ved Northwestern University i Chicago.

Ida har vært på turné med Trondhiemsolistene i inn og utland og er en allsidig musiker med bred erfaringer fra flere ulike genre.
 

Gjøvik kunst- og kulturskole var den første musikkskolen i Norge som i 1980 opprettet utøvende stillingsdeler for fire av de da 11 lærerne. Det ble ansatt en strykekvartett der alle hadde 50 % utøvende og 50 % pedagogiske oppgaver, og håpet var at stillinger med både utøvende og pedagogisk virksomhet ville tiltrekke seg både flere og dyktigere søkere. De fire musikerne skulle styrke byens symfoniorkester ved å være gruppeledere der, og drive egen konsertvirksomhet med skole- og barnehagekonserter, offentlige konserter, kort sagt bygge opp et kammermusikalsk tilbud i kommunen. Resultatene av satsningen uteble ikke: Etter få år viste årsrapportene at man hadde et årlig antall store og små opptredener på godt over 150, og strykerelevene strømmet til skolen.
 

«Nedskjæringsspøkelset» dukket nok opp med jevne mellomrom, men ble alltid overvunnet. Rundt tusenårsskiftet ble det likevel så store økonomiske utfordringer at alle steiner måtte vendes for å finne løsninger, og det endte etter år med flere nedskjæringer, med at kvartetten ble en trio og utøverdelene gikk fra 50 % til 35 %.

I dag gir pianotrioet et bredt, spennende og unikt tilbud i kommunen med opptredener på mange ulike areaner. Det kan nevnes at de fleste andre distrikts- og fylkesmusikerstillinger som ble opprettet i Norge på 80-tallet er forsvunnet helt – men Gjøvik har fortsatt en virksom pianotrio og i tillegg har flere lærere ved GKKS fått mindre utøvende stillingsprosenter som brukes i Gjøvik Symfoniorkester.

 

I tillegg til kammermusikk utøvelse, er Marieke og Tine også gruppeleder i Gjøvik Symfoniorkester, noe som er avgjørende for byens symfoniske tilbud, og for at viderekommende elever ved skolen har et orkestertilbud å bryne seg på.

Videre tilbyr de faste lunsjkonserter i biblioteket, opptrer på ulike arrangement på ulike arbeidsplasser og institusjoner – samt kan leies inn til ulike kulturelle arrangement.

 

Gjøvik Trio 2018  Foto : Petter Furuseth